Tornaveu
Tres dècades fent sonar música folk 
Nascut al barri de Gràcia de Barcelona a finals dels anys vuitanta, el festival de música folk Tradicionàrius està de festa. Celebra tres dècades donant cobertura als grups de música d’arrel del país. Tot va començar amb els caps de setmana d’Els Saraus de Primavera, i a partir d’aquesta primera experiència, els grups de música tradicional van començar a donar forma a un festival que projectés la seva feina, fins aleshores molt poc visibles. I és així com el gener de l’any 1988 el centre gracienc l’Artesà va acollir el primer festival Tradicionàrius. Des d’aleshores ha plogut molt, i aquest festival ha anat guanyant projecció, fins al punt que ja és un festival internacional, que compta amb l’aixopluc del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i que ha acollit en diverses ocasions grups tan rellevants com Jaume Armella, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

L’edició d’enguany, la XXXa, arrencarà el 13 de gener de 2017 i acabarà el 23 de juny de 2017, i inclourà una trobada de grups de folk de finals dels anys 60 i fins als 70, que servirà per celebrar les tres dècades de vida del festival, però també els 50 anys de la formació dels històrics Grups de Folk. Seguint amb els seus objectius, el Festival aposta per apropar la cultura d’arrel a tot el públic, donar a conèixer la realitat cultural del país a través de músics, grups, nous projectes, col·laboracions, sense els quals seria impossible que un cicle com el Tradicionàrius seguís tant viu.

En aquest sentit, el Festival estructura la seva programació en nits de concert els divendres i els diumenges en què els grups presenten els seus espectacles o treballs discogràfics al C.A.T., una sala de concerts única i especialitzada. El proper dimecres 11 de gener tindrà lloc la presentació del 30Tradicionàrius, però en un avanç de programació han anunciat els concerts següents:

1988 – 2017

Trenta Tradicionàrius Traçats

Concert d’inauguració

Divendres 13 de gener, 22.30 h

RIU360º

Una experiència visual i sonora

Divendres 20 de gener, 22 h

Brigada Bravo&Díaz

Músicas populares de la Gran Guerra

Diumenge 29 de gener, 19 h

Sis veus per al poeta

Homenatge musical a Vicent Andrés Estellés

Divendres 3 de febrer, 22 h

Joana Gomila

Folk Souvenir

Dijous 16 de febrer, 21.30 h

Guillem Roma

Connexions

Diumenge 26 de febrer, 19 h

La informació del festival es va actualitzant al web del Centre Artesà Tradicionàrius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa