Tornaveu
Transmetre la música de cobla als més joves

La transmissió de la cultura s’ajuda de moltes iniciatives i abasta molts àmbits. La transmissió als més joves hi ha consens en què ha de ser un dels puntals, serveixi d’exemple que un dels principals requisits per aconseguir el reconeixement de la UNESCO com a element representatiu dins la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial és el fet que es garanteixi una transmissió entre generacions.

No es tracta d’establir jerarquies entre la multitud d’accions que es poden dur a terme per fer-nos sentir més propi el nostre patrimoni cultural, però és de sentit comú que apropar-lo als infants no només el mantindrà, sinó que el revitalitzarà.

En aquest sentit al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí s’impartirà el proper diumenge 8 de novembre, d’11h a 13h, un taller adreçat a nens a partir de 6 anys per descobrir els instruments més petits, quant a mida, de la música de cobla: el flabiol i el tamborí, que, a més, són els instruments més antics de la cobla.

El taller, que és gratuït, permetrà la possibilitat d’adquirir el flabiol utilitzat pel cost de 20 €. Es demana que els nens vagin acompanyats d’un familiar i es prega que es reservi plaça a [email protected].

La iniciativa no nomes aproparà als nens la música de cobla, sinó que els oferirà l’oportunitat d’atrevir-se a tocar-los. Una bona manera de transmetre la música de cobla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa