Tornaveu
Toni Subirana canta la poesia de Nadal

Cada Nadal, demanem als nens que recitin el vers que els han ensenyat a les escoles. Tanmateix, sabríem els adults esmentar cap peces nadalenca, o si més no alguns versos, dels nostres poetes nacionals? Qui podria representar la mirada angèlica i infantil que dibuixa Maragall a Els núvols de Nadal? Qui podria citar els versos de Salvat-Papasseit per denunciar la hipocresia que sovint senyoreja en aquestes dates?

Toni Subirana canta la poesia del Nadal ens pot ajudar a superar aquesta mançana. El darrer treball del cantautor barceloní ha musicat poemes de Martí i Pol, Verdaguer, Guimerà, Carner o Fages de Climent, entre altres. Musicar una obra poètica mai és senzill, menys encara quan els lletristes excel·leixen literàriament, i Subirana ha superat exitosament el repte. La sala d’actes de la llibreria Vitel·la de l’Escala acollirà, el 9 de desembre (19:30h) la presentació del disc.

El repertori recull uns quants dels poemes nadalencs més emblemàtics de la literatura catalana i en mostra la seva riquesa. S’hi poden identificar la musicalitat dels versos de Guerau de Liost; la senzillesa rítmica de Marià Manent; les evocadores estrofes de Tomàs Garcés; els versos suggeridors de J.V. Foix… També compta amb dues lletres inèdites, a càrrec del mateix Toni Subirana (Pessebre d’amor) i el poeta Miquel-Lluís Muntané (“És Nadal”).

Per enregistrar el treball, Subirana ha comptat amb el seu conjunt habitual: Alfons Rojo (guitarres, acordió, mandolina, harmònica, violí), Eduard Altaba (contrabaix), Àngel Pereira (bateria i percussió), Sara Rojo (violí) i Mariona Nadal i Isabel Subirana (veus).

Podeu consultar els concerts programats aquest desembre en el següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa