El concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, batejat amb el lema “DO Terres de l’Ebre“, comptarà amb diversos artistes convidats d’arreu del territori, com ara Josep Bordes del grup Pepet i Marieta, la cantautora tortosina Montse Castellà, el cantautor de Miravet Èric Vinaixa i el cantant de Xeic! Aitor Cugat. La jota tradicional també hi serà molt present a la vetllada amb Imma de Sopa i l’Agrupació Musical Xino-Xano.
Amb més de 25 anys de trajectòria professional, la formació ebrenca es caracteritza per combinar l’humor amb el compromís social i l’estima a la terra. La seva tasca també ha estat reconeguda amb diversos premis, com ara el premi Nacional de Cultura 2015 pel CoNCA (Consell Nacional i de les Arts), el premi Joan Amades 2013 o els premis Enderrock a la millor cançó per Sóc d’allà baix (2013) i No tinc diners (2017).
El grup és conegut pel nom dels seus tres primers integrants, Quico el Célio (Arturo Gaya), lo Noi (Quique Pedret) i lo Mut de Ferreries (Jordi Fusté), però també hi formen part Jaumet (Josep Lanau), Vicent Ferrer (Kike Pellicer) i lo Sinyor Bertomeu (Sergi Molina).
Més música folk amb els festivals Rubrifolkum i Folkestoltes
Aquesta setmana també compta amb altres propostes de música folk, com la dels festivals Rubrifolkum i Folkestoltes, que tindran lloc a Sant Boi de Llobregat (5, 6 i 7 de març) i a Girona (6, 7 i 8 de març), respectivament.
Batejat com ‘El Tradicionàrius del Baix Llobregat’, el festival Rubrifolkum oferirà tres nits i una matinal plenes de música folk al Teatre de Cal Ninyo i en diversos bars i tabernes del nucli antic de Sant Boi. L’esdeveniment, que enguany arriba a la seva 10a edició, s’està consolidant any rere any tot normalitzant la música folk i fent-la propera a la gent. La programació sencera del Rubrifolkum es pot consultar a la pàgina web del Tradicionàrius.
El festival Folkestoltes, que aquest any també arriba a la seva 10a edició, omplirà de música folk i diversió la ciutat de Girona. Per celebrar la fita, s’han organitzat diverses activitats, com ara tallers de música i ball, jam sessions, i paellada popular. A més, el divendres 6 de març a les 22.00 h es faran entrega dels premis Robert Pellicer, que tenen l’objectiu de donar a conèixer bandes de música folk emergents i fomentar la música i dansa folk a Catalunya. Pots consultar el programa sencer del Folkestoltes en aquest enllaç (format PDF).