Tornaveu
Música i gastronomia es fusionen al cicle de concerts de l’Escola de Folk

Concerts, tastos de cervesa i formatges i caminades naturalistes de nit. Aquesta és la proposta del primer cicle de concerts de l’Escola de Folk del Pirineu, que arrencarà el 13 de maig i acabarà amb el darrer concert el 9 de juliol. I tot plegat, en quatre entorns molt singulars de l’Alt Urgell seleccionats per acollir els grups Ribagorça canta, François Dumeaux, La Gravetat de Coulomb i Clavellina. El projecte neix des de l’Escola de Folk del Pirineu, un centre d’ensenyament de música i dansa tradicionals, que ara busca innovar oferint una experiència musical i gastronòmica alhora amb el format de concerts de franc que aniran acompanyats d’un tast de formatges l’Abadessa i de cerveses El Gall Negre. 

Ribagorça Canta

El primer concert anirà a càrrec de Ribagorça Canta el dissabte 13 de maig a les 20 h a l’Església de Santa Coloma d’Arsèguel. Jesús Díez i Sergi Llena presenten una revisió de tonades ribagorçanes en tres llengües, l’aragonès, el català i el castellà. Cançons per ballar, per infants, romanços… Els seus usos i costums, i les petites històries que les fan especials genera un espai de complicitats per entendre millor la Ribagorça i la seva gent. 

François Dumeaux

François Dumeaux actuarà divendres 2 de juny a les 20 h a l’Església de Calbinyà. En paral·lel es proposa una caminada naturalista de la Seu d’Urgell a Calbinyà amb Jordi Dalmau, que arrencarà a les 18 h de la plaça de les Monges de la Seu d’Urgell fins arribar al punt de concert. François Dumeaux presenta Rencontorns, amb música prové de les tradicions populars cantades en francès i occità, amb violí i tamborí de cordes, que passa pels repertoris dels llocs on viu o visita sovint: Alt Agenés, Carcí, Roergue i Gascunya, Alvèrnia i el Llemosí. Una música que prové de cants i melodies per ballar, de sobretaula, de treball, de noces o revolta.

Gravetat de Coulomb

El dissabte 3 de juny es prepara un ball vermut amb la Gravetat de Coulomb a les 12.30 h al Parc d’Arsèguel. E pur si balla, el primer disc de La Gravetat de Coulomb, ofereix un so ben genuí, atractiu i particular que recull i reivindica els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l’envelat i fer-los un homenatge sense por d’incorporar noves sonoritats, textures o harmonies que hi permetin empatitzar en ple segle XXI. 

Clavellina d’Aire

El 9 de juliol a les 19 h a l’Església del Boscalt, a Ansovell, Clavellina d’Aire tancarà aquest primer cicle. La Cati Plana i en Jordi Maria Macaya presentaran el disc Músiques per emportar a una illa deserta. Una proposta de caràcter cambrístic, un projecte cordes i acordions es realimenten amb l’objectiu d’assolir un equipatge ideal per a una eventual situació d’extrema solitud. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa