Tornaveu
Martin Carthy i Ruper Ordorika, junts al Tradicionàrius

No sempre tenim l’oportunitat de veure un concert de Martin Carthy i Ruper Ordorika a Barcelona. Divendres 17 (22:00h), el Centre Artesà Tradicionàrius acollirà els dos grans referents de la música folk anglesa i basca en una actuació que promet ser entranyable. Tornaveu se suma a aquesta iniciativa, i els seus lectors podran accedir-hi amb una promoció especial de 9€ (Veure foto adjunta).

Entre altres mèrits, Carthy és unànimement reconegut com l’inspirador d’artistes folk de gran renom, com ara Paul Simon o Bob Dylan. En declaracions a Tornaveu, Ordorika el descriu com “un referent com instrumentista, capaç de saber combinar el rigor que exigeix la música folk aportant-hi unes grans dosis de llibertat i talent”. La relació entre Carthy i el cantautor basc, qui el defineix com un gran innovador en el tractament de la música popular, es remunta a mitjans dels anys 80 i s’ha traduït en múltiples composicions conjuntes.

Organitzat en el marc del 30è aniversari del Tradicionàrius, el concert brindarà l’oportunitat de familiaritzar-nos amb les cançons de Guria ostatuan (‘En el bar Guria’). En el seu quinzè disc, Ordorika ha tornat a comptar amb la participació de reputats instrumentistes de l’escena musical novaiorquesa, com ara Jamie Saft (piano i teclats), Tony Scherr (contrabaix i guitarra electrònica) i Kenny Wollessen (bateria i vibràfon). El cantant d’Oñati, avesat durant la seva trajectòria a musicar textos d’escriptors bascos, s’ha inspirat en textos de Joseba Sarrionandia, Eva Linazasoro, i també del poeta Gary Snyder.

Amb aquesta mixtura entre artistes d’avantguarda i lletres genuïnament basques, Ordorika torna a demostrar la voluntat híbrida i eclèctica que ha caracteritzat la seva trajectòria: “em sento tan còmode gravant discos amb músics que interpreten jazz o rock com cantant romanços biscaïns”, destaca. Dos àmbits que no concep gens contradictoris: “m’agradaria pensar que la meva música és fruit d’una evolució històrica; que les meves cançons beuen de la influència de persones que tenien molt clar d’on procedia la seva inspiració, com ara Mikel Laboa o Benito Lertxundi. Malauradament–lamenta —, molts europeus ignoren les cançons que ultrapassen el seu temps vital”.

Podeu comprar les entrades pel concert seguint aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa