Tornaveu
L’Obra del Cançoner Popular, una oportunitat de futur

La celebració del centenari del Cançoner Popular, ha incidit Ayats, és una oportunitat per estudiar i conèixer millor el fons, i, d’altra banda, fer-lo accessible al conjunt de la ciutadania a través d’un catàleg consultable en línia. Prosseguir, d’aquesta manera, la tasca de divulgació que ha liderat Josep Massot des dels anys noranta. I fer-ho, a més, de manera àmplia, posant a disposició de tothom les partitures, les memòries, els pocs enregistraments amb fonògraf que no s’han fet malbé i també el fons de quatre mil fotografies que conformen el fons. Per tot plegat, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural ha definit l’Arxiu de l’Obra del Cançoner Popular com un “material etnogràfic de primer ordre”.

Si bé s’ha impulsat des del govern de Catalunya, Ayats desitja que el moviment coral i el conjunt del teixit associatiu s’apropiï de la commemoració i hi participi activament. No només amb l’organització d’activitats relacionades amb l’OCPC, també promovent la cançó popular com un element de socialització. “Pels nostres avantpassats -ha remarcat-, cantar era tan normal com caminar, parlar o respirar”.

Ullsclucs, l’espectacle inaugural

Diumenge 13 de març es donarà el tret de sortida a l’Any des de L’Auditori de Barcelona amb l’espectacle familiar Ullsclucs, una proposta que recupera i revisita amb ulls actuals l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’espectacle es planteja com “una passejada amb les orelles ben obertes” a descobrir l’entorn natural i humà a través dels sons i les músiques que en neixen.

Ullsclucs és una coproducció de la Fira Mediterrània i l’Auditori, amb direcció musical d’Arnau Obiols i direcció escènica de Sònia Gómez. El concert comptarà també sobre l’escenari amb la participació dels músics Carles Belda, Alba Careta, Pep Pascual i Juliane Heinemann, que beuen ‎tan del món tradicional com de la música actual.

El concert, a les 18.30h a la Sala Oriol Martorell, és gratuït, les entrades es poden sol·licitar per correu electrònic a [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa