Tornaveu
‘Lo poder del cant’, 35 anys després, a l’Auditori

Dirigit per Eduard Iniesta, el concert del dijous 5 de març a les 21h celebra els 35 anys del disc Lo poder del cant de l’Harmònica Brava, amb una revisió de l’obra a càrrec de la nova generació de l’escena folk.

La sala Oriol Martorell de l’Auditori no viurà un déjà vu, sinó la demostració que un disc editat fa 35 anys continua vigent, per la seva audàcia en la combinació de músics que venien del rock i del jazz (la prestigiosa Ona laietana) i un conjunt de músics que venien de la cançó i la música tradicional com Xavier Batllès, Josep Cabré i Jordi Fàbregas. Així va néixer, a l’estiu de l’any 79 l’Harmònica Blava que va publicar Lo poder del cant, punt de partida del que s’ha conegut com el tradipop, que lluny d’esgotar-se ha donat peu a una nova generació de músics com la d’Eduard Iniesta.

Precisament Iniesta, acompanyat d’alguns dels músics que va formar part del projecte com Joan Albert Amargós, Xavier Batllés, Carles Benavent, Saki Guillem, Marcel Casellas i Pep Cabré, entre d’altres, posaran sobre l’escenari de l’Auditori Lo Poder del Cant, en un concert que porta per nom Folk Laietà. “La meva proposta es basa en la recuperació de l’esperit de transgressió, el traspàs generacional amb una certa dosi de conservació”, argumenta Iniesta en parlar de l’encàrrec de revisitar l’obra Lo poder del cant.

A l’Auditori es retrobaran una tradició transgressora en la manera d’entendre la música amb els hereus que han continuat marcant un camí. En paraules de l’escriptor Rafael Vallbona, “el tradipop avui és part de l’essència musica del país”. A la web de Tradicionàrius hi ha més informació i informació per la copra d’entrades amb descomptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa