Tornaveu
L’Esmuc presenta el primer Màster en Cobla

L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) posa en marxa el primer Màster en Cobla dins l’entorn dels ensenyaments musicals superiors. La proposta és una iniciativa pionera en els estudis d’aquesta especialitat musical, ja que fins ara els estudis de cobla només es podien realitzar en l’àmbit del grau. El màster, de dos anys de durada, presentarà dos itineraris, el de Composició i Direcció i el d’Interpretació, i s’adreça a tots aquells músics que volen aprofundir en la música de cobla.

Des del seu naixement, l’Esmuc ha apostat fermament per la presència dels instruments de la cobla al grau superior. Actualment aquests estudis ja estan plenament consolidats, amb un nombre important d’alumnes que estudien l’especialitat. Davant aquesta situació, calia fer un pas més i es va apostar per ampliar l’oferta de màsters de l’Esmuc amb el de cobla.

Amb aquest màster es dóna sortida a les necessitats de molts joves músics que volen introduir-se i especialitzar-se en la música de cobla, ja sigui des d’un punt de vista interpretatiu, com ara el de la Composició i la Direcció.

El Màster en Cobla en el seu itinerari de Direcció i Composició pretén dotar dels coneixements tècnics i pràctics, dels recursos específics en la direcció per a cobla. Al mateix temps, en el camp de la Composició es dota també del coneixement teòric i pràctic referent a les característiques musicals de la música per a cobla, abordant els aspectes més rellevants de la seva composició.

El Màster comptarà amb la col·laboració de la Cobla Sant Jordi que actuarà com a cobla pilot pel concert final de Direcció i Composició. És a dir, que els estudiants d’aquest itinerari podran dirigir una cobla professional per al seu projecte fi de màster.

Així mateix, l’itinerari d’Interpretació dota a l’estudiant d’un perfeccionament de la pràctica interpretativa en els instruments de la cobla, facilitant així la inserció en els circuits professionals.

Les especialitats que s’ofereixen són: flabiol i tamborí, tible, tenora, trompeta, trombó, fiscorn i contrabaix.

La formació que rebin els alumnes inscrits serà impartida pel professorat més qualificat i reconegut del sector, part del qual ja forma part de la plantilla docent de l’Esmuc. Al llarg dels dos cursos, professionals en actiu també impartiran classes magistrals sobre temes específics.

El període de preinscripció del màster per al curs 2016/17 conclou el 6 de setembre de 2016.

El màster és presencial i té una durada de dos anys, amb 60 crèdits ECTS. El preu de l’itinerari de Direcció i Composició és de 6.950 euros i el d’Interpretació és de 6.600 euros.

Per a més informació del Màster, podeu fer clic aqui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa