Tornaveu
L’ESMUC crea el primer Màster en Cobla

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presentarà aquest mes de juny el Màster en Cobla, cosa que suposa el primer que existeix dedicat a la formació musical de la sardana i implica donar-li el màxim reconeixement docent.

El Màster estarà dividit en els itineraris de direcció i composició en cobla i interpretació en cobla. Tots dos seran de modalitat presencial i tindran un període de dos cursos acadèmics, de setembre a juny. La primera promoció s’iniciarà aquest proper mes de setembre de 2016, de manera que els primers a aconseguir el títol acabaran el juny de 2018.

L’ESMUC ha seleccionat el millor professorat possible per impartir-hi lliçons. Alguns dels noms confirmats són els directors Antoni Ros Marbà, Xavier Pagès, Marcel Sabaté i Salvador Brotons, el compositor Joan Albert Amargós i el compositor i intèrpret Marc Timón.

La pàgina electrònica per aconseguir-ne més informació estarà disponible a meitats de juny. Per accedir-hi, podeu fer clic aquí. A la pàgina hi haurà tota la informació necessària per conèixer el pla d’estudis, els professors, com inscriure-s’hi, etc.

El recorregut musical de la cobla i els seus instruments dins dels plans d’estudis d’escoles de música i conservatoris, així com l’entrada de la seva sonoritat a d’altres expressions musicals havia de portar lògicament a la creació d’aquest Màster. En aquest sentit, l’ESMUC ha apostat fermament per la presència dels instruments de la cobla al grau superior, fet que ha suposat consolidar un important nombre d’estudiants especialitzats en cobla.

El Màster és un pas molt important per al món de la cobla i la seva música. Obre una porta a la recerca, al reconeixement i a la normalització de la seva difusió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa