Tornaveu
Les primeres 35 edicions del Festival de Música Popular de Vilanova i la Geltrú

Del dijous 1 al diumenge 4 d’octubre Vilanova i la Geltrú acull el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional que omple de música els carrers de Vilanova i la Geltrú.

Entre els artistes que hi actuaran destaca l’actuació de Kepa Junkera (Auditori Eduard Toldrà, dissabte 3 d’octubre a les 20h), que, com el festival celebra els seus 35 anys de carrera, amb un nou projecte acompanyat de les components de Sorginak (veus i percussions femenines basques), en el qual el músic proposa un homenatge a la trikitixa, un acordió petit diatònic. Altres concerts destacats seran l’obertura del festival a càrrec d’Elisabet Raspall i Jordi Paulí (Teatre Principal, dijous 1 d’octubre a les 20h) o l’actuació de The New Catalan Ensemble (Teatre Principal, diumenge 4 d’octubre a les 19h).

La resta de concerts, seran gratuïts i les places i els carrers de Vilanova i la Geltrú seran l’escenari d’aquest certamen musical on actuaran “La Colla”, el grup de músics i balladors tradicionals de Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval de Barcelona, un projecte educatiu format per vint-i-cinc nens que entre violins, acordions, flabiols i tamborins, tarotes i balladors que presenten una cercavila el divendres 2 d’octubre. La unió del jazz de la Vella Dixieland i les gralles de Els Vernets (Plaça de la Vila, divendres 2, a les 21.30h), o els colors exòtics de Xarop de canya (dissabte 3 d’octubre, itinerant pel centre de Vilanova, a les 11h del matí), entre moltes altres actuacions.

A més el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional proposa una sèrie d’activitats paral·leles, la moria de les quals són gratuïtes com el taller de rumbes amb acordió diatònic (dissabte 3, a la sala petita de l’Auditori, a les 11h del matí).

Per consultar els horaris i el programa del festival, feu clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa