Tornaveu
Les gralles envaeixen Vilafranca del Penedès

Aquest cap de setmana, Vilafranca del Penedès es converteix en el centre neuràlgic de la gralla de Catalunya. Acollirà les activitats del 24è Dia del Graller, que organitza des de l’any 1994 la Coordinadora de Grallers de Vilafranca. Una data ben assenyalada en el calendari de festes d’aquesta vila, punt de trobada i de referència obligat de les principals agrupacions de grallers de Catalunya.

Al programa, que arrenca divendres 31 de març i acaba diumenge 2 d’abril, no hi falten els incondicionals de cada any: L’homenatge a un graller, institució o lutier que hagi destacat en la seva trajectòria; la cercavila amb el convidat de pedra; el ball; el concert de les colles participants i la fira de lutiers. A més, s’hi sumen presentacions de llibres i discs –en aquest cas, es presenta Cornucòpia CD de gralla i orgue-, així com una trobada d’escoles de música tradicional.

Com a novetat, l’edició d’enguany acollirà la primera Mostra d’Àligues Centenàries, que tindrà lloc dissabte a les 17.30h, en el marc del 90 aniversari de l’Àliga de Vilafranca, i comptarà amb la participació de les àligues d’Agramunt, Barcelona, Reus, Tarragona i Vilafranca. Diumenge hi haurà la cercavila de grallers, que sortirà de la Font de Sant Magí, que clourà amb el concert del 24è Dia del Graller, a càrrec de les colles de grallers participants.

La Coordinadora de Grallers de Vilafranca agrupa totes les colles de grallers de la vila, essent una veu unànime del col·lectiu local. A banda dels objectius fixats en els seus inicis, en els últims anys l’entitat ha fet una aposta decidida per dur a terme activitats formatives, més tenint en compte que l’aprenentatge de l’instrument ha sigut tradicionalment transmès de generació en generació i de manera autodidacta.

Podeu consultar el programa del 24è Dia del Graller en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa