Tornaveu
La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu reuneix 72 músics per celebrar el 45è aniversari

Ara que no es poden fer festivals de música multitudinaris, és el millor moment per prestar atenció a la Trobada Internacional d’Acordionistes, un instrument històricament vinculat a valors que en època pandèmica cotitzen a l’alça, com són la llibertat i la socialització.

La 45a edició comptarà la participació de 72 músics procedents de deu països: Uruguai, Rússia, Sicília, Aragó, Escòcia, Euskadi, Moldàvia, Països Catalans, Suïssa i Colòmbia. Entre els músics confirmats també hi figuren noms i grups destacats de la música tradicional catalana, com Carles Belda, Cati Plana, Corrandes són corrandes, o Artur Blasco, impulsor de la Trobada l’any 1976 i la seva ànima matter des de llavors. Aquests són, al capdavall, els dos grans objectius de la Trobada: promoure la interpretació de l’acordió a Catalunya, Aragó i al País Valencià, i al mateix temps ser un punt de trobada amb intèrprets americans i d’altres latituds europees.

L’epicentre de la Trobada serà l’espai Dr. Peiró de La Seu d’Urgell, on se celebraran tots els concerts excepte els previstos les dues últimes nits, diumenge 25 a l’església col·legiata de Castellbó i dilluns 26 al Casino Ceretà de Puigcerdà. En paral·lel als concerts, La Seu d’Urgell també acollirà la tradicional fira de luthiers.

La Trobada Internacional d’Acordionistes, el festival més antic de música tradicional que se celebra a Catalunya, encara el camí cap al mig de segle de vida amb projectes renovats. En la roda de presentació del programa, Blasco va anunciar que s’estava treballant en l’organització de la Setmana Mundial de l’Acordió. Una nova iniciativa que probablement reforçarà els lligams internacionals de la Trobada, que actualment ja compta amb convenis de col·laboració amb els festivals Carrefour Mondial de l’Accordéon (Quebec) i l’Ivan Malinin de Novosibirsk (Sibèria).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa