Tornaveu
La música eucarística omple Santa Maria del Pi

El cicle especial de música eucarística arrenca aquest 19 de gener amb el concert Jesús veritable pa de vida (J.S. Bach, J. Crüger), sota la direccó de Manfredo Kraemer. Serà a les 20 h a la basílica de Santa Maria del Pi. Un cicle que no només és una bona ocasió d’escoltar bona música antiga de forma gratuïta sinó que és també un reconeixement al treball dels músics de l’ESMUC. Això sí, les restriccions derivades de la pandèmia limitaran l’aforament, però l’organització té previst transmetre els concerts a través del Facebook de l’arxiu parroquial, i es planteja “oferir una retransmissió de més qualitat tenint en compte que les restriccions poden anar en augment i que és la tendència general en el món de la cultura”, segons ha informat a Tornaveu.

El segon concert serà el 16 de febrer: Tresors del Pi, un homenatge a Josep Dolcet. Música sagramental de l’Arxiu de la Basílica de Santa Maria del Pi, sota la direcció de Xavier Blanch. Després, el 15 de març es podrà escoltar el concert dramatitzat Les set paraules de Jesús a la creu (Heinrich Schütz) amb la direcció de Lluís Coll.

El 13 d’abril Dansa i festa davant del santíssim, “Ensaladas” i “villanescas” hispàniques, una coproducció de Cantoría i ESMUC. I tancarà el cicle la policoralitat barroca a Barcelona a finals del segle XVII, amb el concert La festa de les 40 hores al Pi (1691), una coproducció de Dichos diablos i l’ESMUC sota la direcció de Lluís Coll, que serà també el concert final de la commemoració dels 700 anys del Corpus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa