Tornaveu
La cobla es fa un lloc en el mapa de la creació contemporània

Impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, amb el suport de la Diputació de Girona i de la Confederació Sardanista de Catalunya, es presenta en societat amb el compromís de “posar en valor el fet que la cobla té capacitat d’atracció d’un públic divers si és capaç d’articular produccions singulars i de qualitat que mostrin perspectives novedoses, més enllà de la formació ‘clàssica’ d’onze músics”, explica l’organització del certamen.

Amb aquesta vocació de situar-se com una oferta de creació contemporània, el festival aposta en aquesta edició per tres produccions pròpies que troben els seus protagonistes en noms reconeguts de l’escena nacional: El grup Obeses, el saxofonista Llibert Fortuny i la BigCat de música llatina, que lidera el pianista i compositor Eduardo Tancredi i neix de la voluntat de músics professionals llicenciats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) de crear una gran formació instrumental moderna a partir de materials tant universals com propis de la nostra cultura. La formació explora repertori modern fusionat amb gèneres tradicionals com el joropo veneçolà, el tango argentí, el baiao brasiler, el son montuno cubà o, naturalment, la sardana catalana. I també hi seran les cobles Mil·lenària i Principal d’Amsterdam.

El codirector del festival, Adrià Bauzó, destaca que en només tres anys ja han pogut percebre que “el festival creix, en dimensió, en capacitat de producció i en públic”, i que no poden atendre totes les propostes que reben: “Treballem en col·laboració amb altres festivals com la Fira Mediterrània de Manresa i la nostra voluntat és continuar-ho fent”. Des del Govern de la Generalitat també es posa en valor la línia artística defensada pels directors d’Amb So de Cobla, Pau Marquès i Adrià Bauzó, i els esperona a continuar treballant en col·laboració i coordinació amb la resta de festivals del país per tal de ser una referència del món de la cobla. I és que amb el festival ‘Amb so de cobla’ cobreix també una mancança dins el mapa global dels festivals a Catalunya, ja que és l’únic dedicat al so de la cobla. Tot plegat, acompanyat de diverses ofertes formatives relacionades amb la cobla.

Amb un pressupost de 90.000€, la tercera edició d’‘Amb So de Cobla’ presenta tots els espectacles i la formació de manera gratuïta, excepte el concert de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, 19è Memorial Ricard Viladesau, que tradicionalment ha estat un acte de pagament.

Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa