Tornaveu
La 8a edició de l’Humus Mediterrani promocionarà sis formacions de música d’arrel

El duet Aixopluc, format pels bagencs Queralt Valls Brunat (violí i viola) i Joel Diaz Vilà (acordió i piano) seran els encarregats d’inaugurar diumenge 18 (12:45h) la nova edició de l’Humus, a la Taverna de la Fira. El grup, guanyador del concurs de ball folk Robert Pellicer 2020, presentaran el seu primer disc, Gotes, un recull de composicions pròpies per ser escoltades i, sobretot, ballades, que inclouen sardanes curtes, cercles, borreies, valsos i xotis.

Per la tarda (17:30 h) pujaran a l’escenari Sabela Caamaño (a l’acordió cromàtic) i Antía Ameixeiras (violí i a la veu), per mostrar la seva proposta inspirada en els sons dels poblets gallecs de “pandereteiras” i cants de cec, fins a músiques d’Europa de l’Est o d’Amèrica Llatina.

Arran de les mesures de seguretat per la pandèmia, els dos concerts són gratuïts però cal fer reserva prèvia de l’entrada.

Paral·lelament a les actuacions en viu, l’Humus ha seleccionat quatre grups perquè hi siguin presents al circuit professional de la Fira. “La idea és poder donar-les a conèixer i, encara que no facin concert, puguin utilitzar totes les eines professionals que la Fira posa a l’abast dels artistes. Es tracta d’una manera de continuar treballant per facilitar l’entrada al circuit professional de grups amateurs o emergents”, expliquen des de la fira.

Els grups seleccionats són Maktub Sextet, un projecte musical basat en la fusió de diversos estils d’arrel lligats a la cultura mediterrània i amb el flamenc com a punt de partida; Corrandes són corrandes, una proposta de cançó de text improvisat i la música tradicional; NAT u RA, una fusió de les arrels de la música portuguesa amb la brasilera i francesa, i De Botóns –batejats amb el nom que rep l’acordió diatònic a moltes zones de Galícia–, una formació amb un repertori tradicional gallec i de las comarques limítrofs adaptades i arreglades per a aquest instrument.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa