Tornaveu
Jordi Fosas, nou director artístic de Fira Mediterrània de Manresa
La fundació organitzadora de la gran cita d’espectacles d’arrel tradicional ha escollit Jordi Fosas com el seu nou director artístic. Amb una llarga trajectòria en el món de la cultura popular, Fosas dirigia fins ara el Festival Ésdansa de Les Preses i era president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

Jordi Fosas agafa el relleu de David Ibáñez, qui estava al capdavant del projecte des del 2012, i que va ser responsable d’obrir la fira a noves latituds i de potenciar la seva vessant com a laboratori de creació. El nou director, que assumirà la plaça durant els pròxims dies, un cop es formalitzi la signatura del contracte, s’encarregarà de dissenyar i executar la programació de la fira, garantint-ne la qualitat i la interdisciplinarietat. Segons va explicar, el seu objectiu és potenciar el mercat d’espectacles, “continuar generant circuit i discurs cultural per tal de normalitzar que en totes les programacions culturals del país i en l’àmbit internacional les propostes tradicionals hi siguin presents”. Ho haurà de fer durant les edicions del 2019, 2020 i 2021, amb la possibilitat de renovar per dos anys més.

Vinculat a la cultura popular

Nascut a Olot, Jordi Fosas és des de 1996 president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat especialitzada en la recerca, formació, creació i difusió de la dansa d’arrel tradicional. També ha estat, fins a l’actualitat, director del Festival Ésdansa de Les Preses, des d’on va treballar per promoure les danses tradicionals i d’arrel, però a la vegada també va aconseguit guanyar-se la complicitat del sector de la dansa contemporània. Des de l’any 2010 ha estat vicepresident de Festivals du Sud, Xarxa de Festivals del sud d’Europa de danses populars. En el mateix àmbit de la cultura popular, i durant deu anys, va ser secretari de l’Agrupació d’Esbarts de les comarques Gironines.

Amb més de dues dècades de trajectòria, la Fira Mediterrània ha esdevingut un referent com un punt de trobada de la cultura popular i les músiques del món i un gran mercat estratègic de les propostes d’arrel. La pròxima edició de la fira serà a l’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa