Tornaveu
Joana Dark: tradició i música electrònica

Joana Dark presentarà La Lireta en el marc del Tradicionàrius amb un concert el divendres 11 de març a les 20.30 h al CAT, en col·laboració amb el festival Barnasants. I ho farà acompanyada de la Judit Pi, encarregada de la música electrònica.

El seu repte és aconseguir que el públic faci una reflexió sobre els orígens més rurals dels costums actuals, així com l’anàlisi del punt en el qual hem arribat, sempre des de la visió de la dona. I si bé la música electrònica té un pes destacat, la veu esdevé l’eix principal com a comunicador, de la mateixa manera que ho era durant l’època de tradició oral. La reivindicació de l’apropiació de la veu, concretament la veu femenina, per a comunicar el propi pensament. A tall d’exemple, a El bisbe bo, Joana Dark reinterpreta de forma desafiant una sàtira religiosa del segle XVI envers la dona, amb música electrònica, i la col·laboració de Lauren Nine, que tanca la cançó rapejant en català antic.

Joana Dark ens convida a endinsar-nos en l’univers de l’imaginari folklòric que el va acompanyar des de ben petita i portar-lo als seus coetanis transformant-ne el format però mantenint la lletra original.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa