Tornaveu
Hostal Cantut, sopars-concert per recuperar el cant tavernari

Hostal Càntut. Un sopar per cantar. Aquesta és el nom escollit per la nova proposta del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, que des del 2012 ve treballant en la recuperació de les cançons tradicionals a les comarques gironines. Entre el 9 i el 17 de juliol, referents de la música d’arrel oferiran sopars-concert (20.30h), en format acústic, al restaurant Can Selvatà de Cornellà de Terri.

Les primeres actuacions, dijous 9 i divendres 10, aniran a càrrec de la banda de folk Germà Negre, que probablement hi presentaran algunes peces del nou disc Kumbaià. Dimecres 15 Carles Belda i Joan Garriga, prendran el relleu del grup banyolí. Els dos músics, de dilatada i reconeguda trajectòria, interpretaran junts cançons populars a ritme d’acordió. L’endemà, dijous 16, es viurà la jornada menys convencional, en la qual nombrosos cantadors i cantadores donaran forma a una sessió participativa. La programació es clourà el divendres 17 amb l’actuació d’algunes membres del grup tarragoní Roba Estesa.

Hostal Càntut, destaca l’organització, desitja recuperar l’esperit originari que es vivia als hostals i les tavernes, on era habitual que es cantessin “cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives amb l’objectiu de divertir-se o d’ofegar les penes en companyia”. Les entrades (25 €) pels concerts de Germà Negre i Carles Belda i Joan Garriga ja estan exhaurides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa