Tornaveu
Gran presència internacional en la 43a Trobada d’Acordionistes del Pirineu

No és casualitat que la Trobada d’Acordionistes del Pirineu (1976), tan important per a la preservació de l’instrument a Catalunya, es creés en un context polític i social que exigia el retorn de les llibertats democràtiques. Les peces per acordió s’han associat tradicionalment a l’emancipació de les classes populars. No debades, van emergir a mitjans del segle XIX com una proposta musical més respectuosa amb la llibertat dels individus, allunyada de l’estricta disciplina que exigien els balls grupals.

La 43a edició de la Trobada, entre el 27 de juliol i el 2 d’agost a Arsèguel i La Seu d’Urgell, serà una nova demostració d’aquest pòsit llibertari. El concert inaugural anirà a càrrec de tres duos, els formats per Josep Pepón Vilarrubla i Èrica Weigend (acordions diatònics), Ramon Ibanov i Domi Emione (acordions cromàtics) i els germans Alina i Mikhaïl Khleknov. Una autèntica declaració d’intencions sobre el ventall de registres musicals que poden interpretar els acordions, i del caràcter internacional que ha adquirit la trobada, que enguany comptarà amb representants de països europeus, de l’Est i Amèrica. Concretament, Euskadi, Escòcia, Suïssa, França, la República Dominicana, Colòmbia, Uruguai, Quebec, Sibèria, Moldàvia, Rússia i Ucraïna.

Els visitants a la Trobada podran visitar el Museu de l’Acordió d’Arsèguel –on es pot conèixer la tradició acordionística dels Pirineus i aprofundir en altres aspectes del patrimoni cultural immaterial de la serralada—i participar en la Fira de Luthiers. En l’àmbit purament musical, el programa preveu les actuacions dels grups Diàadona, Revelhet, Eolina, La Sonsoni, Ttipika, Corrandes són corrandes, Üs Dru, i el concert ball interpretat pels alumnes de l’Escola Folk del Pirineu.

A més, pràcticament cada nit s’organitzarà una gran actuació conjunta amb la participació d’una dotzena de músics. Els concerts nocturns se celebraran a La Seu d’Urgell (divendres 27), Arsèguel (dissabte 28), Puigcerdà (dilluns 30), Castellbó (dimarts 31) i novament La Seu d’Urgell (dijous 2 d’agost).

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa