Tornaveu
Gralles i timbals des del confinament

El repertori està disponible a la descripció del perfil d’Instagram i també via stories excepte els dijous, que és el dia de repertori lliure. Els diumenges també són un dia diferent i, en lloc de tocar una peça a les set del vespre, es toca El Toc de Vermut a les 12.00 hores del migdia, que és una tonada tradicional de gralla provinent del món casteller.

Els grallers Pol Ducable i Cesc Alexandri conjuntament amb el timbaler Xavier Docampo són els impulsors d’aquesta idea que cada dia que passa creix més i té més bona rebuda. Ducable explica a Tornaveu que l’origen de Grallers als balcons sorgeix arran d’una iniciativa llançada per Òmnium Cultural el 19 de març que animava als grallers d’arreu de Catalunya a tocar la cançó Bella Ciao sota el lema de Corona Ciao. “A partir d’aquell moment, en Cesc Alexandri em va comentar que ell continuaria sortint cada dia a tocar al balcó i, a poc a poc, vam anar instaurant-ho fins a crear el compte d’Instagram”, comenta Pol Ducable.

El graller Pol Ducable també reflexiona sobre el paper que té una plataforma com Grallers als balcons per al món de la gralla. “Persegueix dos objectius. D’una banda, dignificar la gralla com a instrument i prioritzar-la com a eina d’expressió i, d’altra banda, generar material nou per a professors i estudiants de gralla”. La voluntat de la plataforma és també la de crear una comunitat al voltant de la gralla on tothom se senti representat, i és per això que s’intercalen vídeos de gent que toca la gralla de forma més professional i de gent que ho fa de forma més amateur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa