Tornaveu
Estrenes musicals, al Tradicionàrius d’aquesta setmana

L’aparició a principis de 1990 del grup Urbàlia Rurana va ser un revulsiu per a la música folk valenciana, que en aquell moment havia tocat fons. Trenta anys després de concerts i conreu de música tradicional valenciana i d’inspiració mediterrània, arriben al CAT divendres 19 de febrer (20 hores) per celebrar i fer balanç de la seva trajectòria. Presentaran noves aproximacions al seu repertori de tots els temps, i també ens avançaran altres idees i propostes que parlen dels seus nous projectes.

Dissabte 20 de febrer (20 hores) serà el torn del grup mataroní La Coixinera, per presentar Tenim i tindrem (Segell Microscopi, 2020), un treball molt diferent del que ens tenien acostumats. Hi trobarem cançons relacionades íntimament amb la situació que viu el país, que parlen de llibertat, de somnis, de presó, d’exili i de retrobaments, amb el seu to festiu tant característic. Per l’enregistrament del disc, s’han envoltat de grans músics i amics, com col·laboradors, com Miquel Gil, Joseba Tàpia o Maira Comalat, el raper Valtònyc, el grup infantil El Pot Petit, alguns dels quals els acompanyaran en aquest concert.

El mateix dissabte, però en altre escenari, el del Teatre Joventut de L’Hospitalet, acollirà la preestrena de Clamor, segon àlbum del duet format per Maria Arnal i Marcel Bagès i que l’any 2017 van revolucionar el panorama musical amb 45 cerebros y 1 corazón. En el seu nou treball, enregistrat entre Barcelona i Atenes, amb la col·laboració de David Soler, exploren els canvis personals, col·lectius i globals a què ens aboca un planeta en crisi, i reflexionen sobre els desafiaments humans i no humans d’un futur més incert que mai.

El concert de previst de de la cantant i compositora Maria Rodés, que havia d’actuar diumenge a les 19 hores, s’ha posposat per risc mèdic per al dia 16 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa