Tornaveu
Enderrock prepara un arxiu sonor de la cultura popular

La música de la nostra cultura popular, actualitzada i classificada, tot a un sol clic i de franc. Aquest és el projecte que ultima el grup Enderrok Edicions S.L i que entrarà en funcionament aquest estiu. Els usuaris accediran a l’arxiu sonor a través del web www.sondelamediterrania.cat, i d’allà seran redireccionats a reproductors de fonts alienes com Deezer o Bandcamp, però també a arxius mp3 allotjats en un servidor propi. “L’usuari trobarà la música endreçada per canals temàtics, com per exemple cobla, cors i orfeons, havaneres, música de banda o folk, entre d’altres, uns canals que s’aniran actualitzant a mesura que es rebin més enregistraments sonors de les entitats que hi participin i que es vagi abocant l’arxiu sonor que ja té Enderrock”, explica el responsable del projecte, Jordi Martí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, és que tothom pugui escoltar a Internet i de manera ininterrompuda, aquelles músiques que habitualment no es poden escoltar a les emissores de ràdio comercials, amb especial atenció a músiques inèdites, editades o no, que siguin propietat d’entitats, associacions o altres institucions. Tot plegat per donar una major difusió a totes les músiques generades per aquestes entitats i alhora facilitar el seu accés i coneixement potencial a tots els ciutadans.

Enrerrock fa una crida a totes les entitats de cultura popular (cobles, cors, orfeons, grups d’havaneres, esbarts, bandes de música, grups de teatre, etc. etc.) perquè participin en el projecte. Per fer-ho, cal lliurar dos exemplars, en CD, mp3 o altres suports sonors, de gravacions de músiques pròpies de l’entitat, d’autors i grups relacionats, i músiques de festes o esdeveniments populars de cada població. Una còpia serà dipositada a l’arxiu de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana, i l’altre es destinarà a la creació de l’arxiu. Les cançons digitalitzades estaran allotjades en un servidor de l’empresa Grup Enderrock Edicions S.L., que s’encarregarà de realitzar les corresponents declaracions a les entitats de gestió de drets d’autor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa