Tornaveu
El Tradicionàrius acull els nous treballs d’ Heura Gaya i Corrandes són corrandes

Gaya aprofitarà el recital, que se celebrarà al CAT, per presentar el seu projecte més personal, GAYA. Es tracta d’un espectacle on la veu, la cançó i la melodia són protagonistes. Aquests elements s’embolcallen amb sons de corda mediterrània, acordió diatònic i percussió catalana.

L’Heura parteix d’un so i unes estructures tradicionals que la sostenen com les arrels d’olivera i empra la composició, la cançó tradicional i l’obra d’autors clàssics per fer rebrotar un projecte de cançó íntima i presentar un cançoner propi. Els arranjaments i la producció són del compositor i instrumentista Eduard Iniesta.

El festival seguirà dissabte, 9 de març, amb un concert de Corrandes són corrandes, que farà l’estrena absoluta del seu nou disc, Si voleu ballar corrandes, a les 22 hores. Aquest és un treball que es descriu com a 100% ballable i que inclou balls de parella, danses col·lectives catalanes i estàndards internacionals amb un so i ideari catalans.

La improvisació del text passa a un segon terme per part del grup i treuen el suc del seu pòsit de música tradicional més intens, energètic i dinàmic. Es tracta d’un ball potent que mostra la cara més instrumental de Corrandes són corrandes, amb molta presència de veu a la vegada. En aquesta presentació, Corrandes són corrandes comptaran amb uns quants convidats de luxe.

Convidats especials

El grup està integrat per Anaís Falcó (violí, veu i percussions tradicionals), Christian Simelio (veu, improvisació i guitarró), Irene Augé (acordió diatònic i veu.) i Marc Torrent (guitarró, viola de roda, guitarra i veu). Per a l’ocasió, la formació comptarà amb alguns convidats: Jaume Arnella (veu), Carles Sans (acordió diatònic i veu), Anna González (llaüt), Pau Vinyoles (acordió diatònic i veu) i Jana i Lena Torrent (veu).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa