Tornaveu
El Museu d’Història, caixa de ressonància de la música mediterrània

Cada nit, un grup representarà amb la seva música la diversitat i la riquesa d’un patrimoni cultural compartit i genuí. El fil argumental del cicle vol mostrar que “més que una música mediterrània n’exis­teixen moltes, però totalment interconnectades”. Hi passaran Maria Mazzotta, Anna Ferrer amb Mario Mas, Les Anxovetes, Amine & Hamza, Trio López – Petrakis – Chemirani i Miquel Gil.

El 10 de juliol, la cantant menorquina Anna Ferrer, acompanyada del guitarrista Mario Mas, presentarà les seves Cançons de sirenes, llops i llunes, mentre que el 17 de juliol el grup Les Anxovetes presentarà el seu projecte d’havaneres en femení. El 24 de juliol els germans tunisians Amine i Hamza, amb ud i qanun, exploraran el ric repertori de la música clàssica àrab. I el 31 de juliol serà el torn del trio instrumental que formen el valencià Efrén López, el cretenc Stelios Petrakis i l’iranià Bijan Chemirani. Finalment, el cicle ‘Mediterrània: músiques que es toquen’ es tancarà amb el valencià Miquel Gil, que presenta el disc Geometries (Temps Record, 2019).

Les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya volen anar més enllà d’una proposta musical de qualitat, i constituir “una proposta holística” que es completa amb les vistes privilegiades de la ciutat i el port de Barcelona, la posta de sol sobre el mar i una consumició gratuïta. I per si fos poc, a partir de les vuit del vespre els assistents podran gaudir de l’accés a l’exposició que s’exhibeix temporalment a la primera planta del museu, “Moda i modistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa