Tornaveu
El llegat de l’Obra del Cançoner Popular, a la Casa dels Entremesos

El 1922 arrencava l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, sota el patrocini i la supervisió de Rafael Patxot, de la mà de l’Orfeó Català i amb Francesc Pujol de director. Fins a la guerra civil, que va estroncar el projecte, es feren prop de setanta missions de recerca per part de parelles d’especialistes que aplegaren més de 40.000 documents. A més de cançons, van recollir informació sobre danses, entremesos, rondalles, llegendes, refranys, jocs i instruments de música.

La celebració del centenari del Cançoner Popular vol servir per estudiar i divulgar la història d’aquesta recerca, que la guerra i la postguerra i la desaparició durant anys del material recol·lectat la van fer força desconeguda, però també per reflexionar sobre el seu llegat avui, i obrir oportunitats de present i futur. Revisar el projecte sota aquesta òptica actual i la relació amb els esbarts és que proposarà Jaume Ayats en la xerrada que oferirà el 10 de novembre a la Casa dels Entremesos, titulada ‘L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, un llegat mirant el futur’.

El dissabte 12 de novembre (20 h) el Palau de la Música de Barcelona presentarà un concert dedicat a aquesta efemèride. Amb arranjaments sobre cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Vivancos, Pastrana, Magrané, Prat, Gasull, Guzmán-Antich i Puig; i per iniciativa del Palau de la Música Catalana, arranjaments d’Ollé, Campmany, Tordera, Pintó, Gomila-Vallès i Guzmán. Amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Belisana Ruiz (guitarra, tiorba i guitarra barroca), Feliu Gasull (guitarra), Cati Reus (violí), i Pere Olivé (percussió), dirigits per Xavier Puig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa