Tornaveu
El Laboratori instrumental d’acordions diàtonics s’ajorna  al 20 i 21 de maig

L’Escola de Folk del Pirineu complementa la formació que ofereix durant tot l’any amb el projecte Laboratori instrumental d’acordions diatònics, a la localitat d’Arsègel i a càrrec del professor Perepau Ximenis. El curs estava previst per al cap de setmana del 18 i 19 de març, però s’ha ajornat fins al proper 20 i 21 de maig.

El taller, que té un preu de 65 euros, està “adreçat expressament a l’acordió diatònic, on els alumnes han de treballar un repertori seleccionat per Perepau Ximenis, que impartirà les classes i que ha arranjat diverses peces tradicionals per a ser tocades amb aquest instrument”, expliquen a Tornaveu des de l’Escola de Folk. El curs està adreçat a persones de totes les edats que “tinguin un nivell tècnic mitjà, que siguin capaces de tocar peces elaborades, però sense ser virtuosos”. De fet, l’Escola de Folk programa diversos cursos durant tot l’any, i fa unes setmanes se’n va fer un sobre harmonia per a acordió diatònic. Un programa formatiu que es completa amb les colònies per a Joves Intèrprets i altres tallers sobre diferents instruments.

L’origen dels instruments de llengüeta lliure, com l’ acordió, es troba en un orgue de boca xinès que es va inventar als voltants de l’any 2700 aC. i que encara es toca. Està format per uns petits tubs de bambú, amb llengüetes lliures, introduïdes en una carabassa buida que fa de càmera d’aire, suport, i de caixa de ressonància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa