Tornaveu
El grup RIU celebra 10 anys damunt dels escenaris al Festival Tradicionàrius

Aquest divendres 17 de gener, a les 22.00 h, el festival Tradicionàrius viurà una d’aquelles vetllades que de ben segur serà inoblidable. La banda de música folk RIU compleix el seu desè aniversari damunt dels escenaris, i també aprofitarà l’ocasió per encetar la gira ‘RIU X’, que recorrerà diversos punts del territori català.

Les veus de Marta Barbero i Ciscu Cardona aniran acompanyades dels ja representatius sons d’acordió, violí, flautes, gaites, guitarra, bouzuki i contrabaix que conformen l’essència de RIU. En aquesta ocasió, però, també s’incorporarà un instrument nou: la bateria. La formació, que en el seu moment va revolucionar l’escena folk catalana, repassarà els seus deu anys de trajectòria presentant una relectura més moderna dels seus quatre discs d’estudi.

A banda de la gira, el 6 de març també actuaran al Festival Rubrifolkum de Sant Boi de Llobregat, on oferiran el seu xou innovador RIU360º amb so envoltant i videoart.

Arnau Obiols, El Pont d’Arcalís i la Portàtil FM, protagonistes de la segona setmana de concerts del Tradicionàrius

Un dia abans del concert de RIU (dijous 16 de gener), el percussionista Arnau Obiols trepitjarà l’escenari del CAT per presentar el seu darrer disc, Tost (‘Aviat’). Aquest treball ofereix una visió personal i contemporània dels sons i de la música tradicional del Pirineu català. El recital, a més, inaugurarà el cicle Concerts arran d’escenari, que presenta actuacions de proximitat entre músic i públic.

El punt final de la segona setmana de concerts el posaran El Pont d’Arcalís i La Portàtil FM dissabte 18 de gener, a les 22.00 h. Amb més de vint-i-cinc anys de trajectòria professional, El Pont d’Arcalís ha aconseguit esdevenir tot un referent de la música folk i d’arrel, sobretot de les comarques pirinenques. El toc més festiu el posarà el trio de ball folk La Portàtil FM, conformat per Clara Ayats (violí i veu), Marcel Marimon (guitarra i veu) i Francesc Marimon (acordió diatònic i veu). La formació presentarà el seu últim disc, Tres com si res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa