Tornaveu
El grup Bum Ditty guanya el XV Concurs Sons

El projecte guanyador va ser el darrer en actuar a la final, i va entusiasmar el públic amb una proposta eminentment festiva on es fonen elements del folk nordamericà, la tradició del ball de violí i una alegria i una empenta encomanadisses sota el lideratge d’una jove violinista ben coneguda en l’escena folk: Joana Gumí.

Abans, la nit s’havia obert amb la presentació de la proposta de Joana Dark, projecte de la cantant i compositora barcelonina Ariadna Rulló, que revisa el cançoner i la literatura de tradició oral en clau d’electrònica, tocs orgànics i reivindicació feminista. Al seu torn, el grup d’Alzira Catalina Marraixes va sorprendre amb un repertori de cançons pròpies, vestit amb arranjaments de vents i cordes, i lletres que es mouen entre el surrealisme mediterrani i la lluita ecologista.

Com a guanyadora del concurs, Bum Ditty gravarà un treball discogràfic, que es presentarà a l’edició de l’any vinent, i també actuarà al Tradicionàrius, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell i l’Ethno Catalonia de Banyoles. A més, com a novetat, participarà també en l’Obrador de la Fira.

Des de la seva creació, el certamen ha contribuït a la consolidació de grups emergents en l’escenari folk. D’aquí han sortit propostes com Balkan Paradise Orchestra, Roba Estesa, la Companyia Minimíssima o, l’any passat, la mallorquina Mar Grimalt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa