Tornaveu
El Festival Undàrius omplirà Girona de cultura popular catalana i occitana del 27 al 30 de juny

El Festival Undàrius se celebrarà a diversos espais del centre de la ciutat, a centres cívics, places i jardins, i oferirà una trentena d’activitats que conviden a la festa i a l’oci, però també a la reflexió i a l’intercanvi cultural sense fronteres. Totes les activitats i espectacles són gratuïts, per tal de garantir la vocació de festival obert i accessible per a tots els públics.

L’esdeveniment arrancarà dijous 27 a la tarda amb un taller de ball folk i després un taller sobre les plantes de la mel, a càrrec del fra Valentí Serra, historiador i arxiver dels caputxins. L’actuació de Núria Llobet i Elías Fernández inaugurarà una potent programació de concerts, amb destacats representants de la música i ball folk i tradicional d’Europa.

El festival continua la tarda del divendres amb la presentació del llibre Escultors de la festa, diverses activitats familiars i cercavila de gegants. La música arribarà al vespre amb un triple concert a la Plaça dels Jurats, amb el potent grup de folk català Orquestrina Trama de Catalunya, i les formacions occitanes Thouxazun, un duet que tenen com a ingredients el ritme, el so, els viatges i les llengües i especialment la dansa, i Laüsa, el grup representatiu del nou folk occità.

El cap de setmana les activitats s’amplien a tot el dia. Dissabte hi haurà taller de danses bretones i de Poetou, trobada de puntaires, cobla, sardanes i diables. Al vespre, la proposta musical mesclarà les cultures de França, Bèlgica i Itàlia, amb el grup del nou folk Chaï, de Poetou; Naragonia Quartet de Vlaanderen, Flandes, i Tre Martelli del Piemont.

Diumenge al matí s’oferiran visites guiades a la Vall de Sant Daniel i les ribes del Ter i a la Girona de l’aigua. Per la tarda destaquen la música en família amb Teresa Malagarriga i Natàlia Ordóñez, i el concert i ball amb La Base Duo, el Duo Le Bour-Bodros i el Duo Tanghe Coudroy, tres dels duets més representatius de la música i el ball gascó (Occitània), bretó i suec.

En el marc del festival també se celebra el 18è Campus de Cultura Popular, una sèrie d’activitats formatives per tal de fer descobrir els alumnes la cultura popular i tradicional mitjançant la pràctica, el coneixement i l’assistència a ballades populars, concerts i espectacles diversos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa