Tornaveu
El dia del graller commemora el seu 25è aniversari amb concerts i activitats

El dia del graller pròpiament dit és el dissabte 22 d’abril, i si bé els dos anteriors caps de setmanes ja s’han realitzat espectacles i activitats a Vilafranca del Penedès, per al cap de setmana del divendres 20 al diumenge 22 d’abril es prepara una eclosió festiva que inclou en el seu programa un concert de Kepa Junkera (la mitjanit del dissabte 21 d’abril, a la plaça Jaume I), o un concert de Roger Andorrà i Roger Giménez que mostraran la gralla més innovadora (mitjanit del divendres 20 al Forat del Pany), entre d’altres activitats.

“Enguany celebrem el 25 aniversari del Dia del Graller i per commemorar-ho vam decidir que el format havia de ser com un festival”, exposa el graller Manu Sabaté i membre de la Coordinadora de Grallers de Vialfranca. Els darrers anys el dia del graller ja s’estenia al llarg dels cap de setmanes previs oferint diverses activitats, tot i que cada cop més combina activitats festives per als grallers i activitats que siguin de l’interès del gran públic. “No volem que sigui una festa només de grallers per a grallers”, exposa Sabaté. Repte aconseguit.

El Fok dels Països Catalans

Les activitats del cap de setmana contemplen activitats per a tota la família com la cercavila pel centre de Vilafranca del Penedès, que es durà a terme divendres 20 d’abril a les 17:45h a la rambla Sant Francesc. Més tard s’explorarà la combinació de la gralla amb efectes electrònics de Roger Andorrà i el teclat de Roger Giménez, en el concert que tindrà lloc la mitjanit del divendres al restaurant Forat del Pany.

Algunes de les activitats destacades de l’endemà seran les actuacions simultànies pels balcons del centre de la Vila a càrrec de les colles de la coordinadora. Una cercavila, que començarà a les 18h a la plaça de l’Oli i unirà alumnes de les escoles de gralla i timbal.

Un dels plats destacats del dissabte serà el concert de Kepa Junkera a les 24h a la plaça Sant Jaume. El trikitilari -mestre de la trikitixa o acordió diatònic- de Bilbao mostrarà el seu treball Fok. Així, Junkera, amb el seu acordió, acompanyat d’una banda específica, on sens dubte hi haurà la gralla, oferirà les seves personals reinterpretacions de grans cançons populars dels territoris de parla catalana.

Gran final amb els castellers de Vilafranca

Després d’una fira de Lutiers i una cercavila, a les 12h la plaça Sant Joan viurà el concert de totes les colles participants, en el qual es durà a terme un reconeixement als presidents de la Coordinadora de Grallers durant els primers 25 anys de l’entitat. A més, al llarg del concert es podrà gaudir de diverses actuacions dels castellers de Vilafranca.

“Si bé amb motiu dels 25 anys del Dia del Graller hem creat un programa molt ambiciós, l’objectiu és que en les pròximes edicions hi hagi també moltes activitats per al públic en general”, exposa Sabaté, graller, músic i compositor i membre de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca del Penedès, entitat organitzadora del Dia del Graller.

Podeu consultar tot el programa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa