Tornaveu
El Delta de l’Ebre, a punt per al Jotacampus

La riquesa de la jota en formes i varietats és enorme, com ho demostra la seva implantació per gran part de la península Ibèrica, diferents punts de l’Amèrica Llatina, les Illes Canàries i els Països Catalans. Cantada, tocada o ballada, és element emblemàtic de la música popular de les terres catalanes de l’Ebre i també un vincle cultural d’unió entre els territoris que hi conflueixen. I és aquesta riquesa la que recull el Jotacampus, l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra i s’integra dins la Xarxa de Campus de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que se celebrarà entre el 24 i el 28 de juliol al Delta de l’Ebre.

El Jotacampus, que se celebra des de l’any 2012 a Poblenou del Delta i està organitzat per la Casa de la Jota Centre d’Interpretació de la Jota de les Terres de l’Ebre, es presenta amb tres objectius: aprendre, gaudir i conèixer el territori. Tot plegat, estructurat al voltant de tres grans àmbits: la jota cantada, la jota ballada i els seus instruments, complementats amb altres matèries dirigides a un alumnat que tria el Delta de l’Ebre com una estada cultural en ple estiu, combinant la formació de qualitat amb el descobriment de l’entorn. L’alumnat té l’opció de cursar fins a 30 hores lectives distribuïdes en cursos de 16 hores als matins, tallers de 8 hores a les tardes i sessions monogràfiques de 4 hores el cap de setmana. Tot plegat, combinat amb propostes alternatives i activitats relacionades amb la festa i l’entorn geogràfic, que es considera l’hàbitat natural de la jota a Catalunya. Hi haurà jocs populars a l’aire lliure i elaboració de pastes de la jota: paracotes, pastissets i cócs amb mel.

Els cursos tractaran qüestions com la tècnica del cant tradicional, la respiració natural profunda, el so, la sonorització de les vocals; treball amb repertoris occitans: cant polifònic i cant per ballar. També hi haurà referències a l’acordió diatònic i al ball folk i les danses tradicionals d’arreu.

Per a més informació, clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa