Tornaveu
El Concurs Sons de la Mediterrània celebra aquest dissabte la final al Tradicionarius

La 13a edició del Concurs Sons, la proposta off de la Fira Mediterrània que aposta pels grups emergents que porten noves sonoritats a la música d’arrel, arriba aquest dissabte 10 d’octubre a la final. Enguany el concurs es trasllada de la Taverna Cervesa Guineu de Manresa al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, a Barcelona, per acollir la percussió ibèrica amb dansa i teatre de Tecum Terra, el rock indie i mediterrani de Laura Esparza i Carlos Esteban i el folk-fusió de ritmes klezmers de Cat Klrezmer Trio. La final, a les 19.30 h del vespre, es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat sanitària, serà d’accés gratuït però amb reserva prèvia d’entrades.

La primera proposta arriba de Blanes, amb el Cat Klezmer Trio i el seu folk de fusió. Xavi Pendón (clarinet i tenora), Xavi Torras (guitarra) i Jordi Aldunate (contrabaix) parteixen de les velles tonades i ritmes del klezmer i la música balcànica que combinen amb adaptacions lliures de tonades de diferents parts del món, des d’una sardana, un tango argentí o melodies populars andaluses.

La segona formació és Tecum Terra, un duet de Sant Celoni que reuneix les joves veus d’Ariadna Ruiz i Noelia Sánchez amb el sol acompanyament de les percussions tradicionals, com ara els panderos quadrats. El seu és un so cru, natural i renovador, ja que passa pel cant a cappella més sincer de la música d’arrel, continuant amb la percussió ibèrica amb una ritmologia molt rica i variada i acabant amb la fusió de la dansa i teatre.

El tercer finalista és el duet valencià format per Laura Esparza i Carlos Esteban. Ells mateixos defineixen la seva proposta com indie mediterrani: una fusió entre la música d’arrel i el folk amb pinzellades d’electrònica. Sons cançons de sabor pop-rock enriquides amb textures orgàniques i ritmes que els acosten a l’orient del Mare Nostrum; percussions, cordes i trompes que sonen exòtiques i entranyables alhora.

La final del Sons havia de tenir un quart protagonista, la compositora i poetessa mallorquina Clara Fiol, que ha renunciat a participar-hi per motius interns del grup. L’entrada és gratuïta però cal reservar prèviament en aquest enllaç.

La final del Concurs Sons forma part de la programació de la Fira Mediterrània de Manresa. Tres dies més tard, el dimarts 13 d’octubre, en el marc de la Fira, es donarà a conèixer el guanyador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa