Tornaveu
El C.A.T. fa una crida als membres de grups de folk dels anys 60 i 70

El 2017 el Festival Tradicionàrius celebra els seus trenta anys d’existència i ja comença les remors de fons de certs actes que voldran esdevenir una commemoració no només de la tasca feta pel festival, sinó de tot el moviment folk. És per aquest motiu que des del Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.), els organitzadors del Tradicionàrius, fan una crida per reunir grups de folk dels anys 60 i 70. L’objectiu és que els grups es reuneixin un dissabte davant del C.A.T. a la plaça d’Anna Franc, del barri de Gràcia de Barcelona, per recopilar fotografies, partitures, gravacions, i de pas, fer una cantadeta tots plegats.

La iniciativa pretén fer visible dos aniversaris, el del 30è aniversari del Tradicionàrius i el 50è de l’aparició del Grup de Folk, una agrupació de músics més o menys estable, on s’hi podia trobar, entre d’altres, Jaume Arnella, Xesco Boix, Falsterbo 3, Pau Riba, Jaume Sisa o Orio Tramvia. La influència del Grup de Folk, que bevia de Pete Seeger o Bob Dylan i va recuperar cançons populars catalanes, va assolir fites com la de l’actuació en el Festival Folk del Parc de la Ciutadella de Barcelona, el maig de 1968.

Gràcies a l’impuls que va abanderar el Grup de Folk, entre els 60 i els anys 70 van proliferar diversos grups de folk per tot el territori català. La crida del C.A.T. va directe als membres o a tothom que conegui i tingui material d’aquests grups, que poden posar-se en contacte a l’adreça [email protected].

“Tenim coneixement que es van crear Grups de Folk a Gràcia, Sants, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Cornellà de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Molins de Rei, Olot, Premià de Mar, Mallorca, Menorca, Reus, Vic, L’Espluga de Francolí, Mollerussa, Granollers i País Valencià”, expliquen els organitzadors. Així doncs, de quina millor manera es podrien reunir tots aquests grups que, parafrasejant Jaume Arnella, quedant per un dissabte fem una arrossada i fem gresca des del vermut a la sobretaula?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa