Tornaveu
Diode, Mar Grimalt, Joan Peiró Aznar i La Troupe, finalistes del XIV Concurs Sons de la Mediterrània

El violinista Joan Torrentó i el guitarrista Pau Mainé integren Diode, un duet creat el 2020 que rescata, arranja i interpreta melodies tradicionals passades pel filtre del jazz. El grup prepara el seu debut amb cançons com ‘El testament d’Amèlia’, ‘El mariner’ o ‘La Dama d’Aragó’. Els dos integrants, amb formació clàssica i de jazz, participen activament en altres projectes com ara Swing Engine, la Big Band OJO o un espectacle amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas.

La Troupe són una banda de folk-mestissatge formada també durant el confinament, a mig camí entre el Maresme, Barcelona, el Vallès i Mallorca. El seu primer videoclip, ‘La Ballada’, avançament del seu debut discogràfic, previst per la tardor, és un clam vitalista i alegre que convida a tornar a ballar i recuperar els carrers i el contacte humà que la pandèmia ens ha tret. Melodies ballables, varietat d’estils i lletres quotidianes i fresques són els seus trets característics.

Mar Grimalt és una cantautora i guitarrista de 25 anys de Felanitx, Mallorca, que treballa, confessa, “en la recerca del seu jo sonor, obert a la mutació, l’experimentació i el joc”. La seva proposta s’emmiralla en les veus de Maria del Mar Bonet, Sílvia Pérez Cruz i Maria Arnal i en la música d’artistes llatinoamericanes com La Lá i Perotá Chingó, i també troba inspiració en les poesies de Miquel Bauçà o Maria-Mercè Marçal.

El quart finalista és Joan Peiró Aznar, guitarrista i versador de Potries, al País Valencià. A més d’estudiar diversos gèneres i tradicions musicals, s’ha dedicat a recuperar les danses de carrer de la seva comarca i a posar la tradició musical valenciana en el mapa internacional. És la meitat d’Aigua, un duo que comparteix amb l’acordionista diatònica belga Lies Hendrix, i amb el seu grup Aayaam fa dialogar la música valenciana amb la del nord de l’Índia i el maqam del llevant mediterrani.

La final, el 14 d’octubre

La final del concurs se celebrarà el 14 octubre a la nit, a la Taverna de la Fira. El guanyador s’endurà com a premi la gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa