Tornaveu
Quatre propostes del Tradicionàrius per celebrar Santa Eulàlia

Arriben les festes de Santa Eulàlia a Barcelona i també propostes musicals al Tradicionàrius aquest cap de setmana. En el marc del festival Barnasants, Miquel Gil i Noèlia Llorens Titana oferiran un concert al CAT aquest divendres 10 de febrer a les 20.30h. L’espectacle, Arrel, és una fusió generacional del talent del reconegut i consolidat Gil i de la veu emergent en el panorama de la música tradicional valenciana, que connecten en la passió i el coneixement erudit del cançoner tradicional.

Es tracta d’un viatge per les comarques on Gil adapta músiques patrimonials i realitza noves composicions per a lletres originals, escrites a propòsit per a l’ocasió per més de vint noms de l’escena poètica valenciana en llengua pròpia. Tot plegat amb una formació musical de luxe liderada pel mestre Eduard Navarro, connectaran les arrels del nostre territori amb els temps actuals

Podeu comprar entrades fent clic aquí.

RIU X + Todos los gatos son pardos

I dissabte, 11 de febrer, a les 21h la plaça de Sant Jaume hi haurà el Tradicionàrius a Santa Eulàlia. La proposta és la de RIU X que, amb un so acústic i potent, acumula més de deu anys de trajectòria i quatre discos publicats. Oferiran un directe enèrgic, sensible ara com a novetat, amb la potència de la bateria. RIU X farà una relectura més moderna i contundent d’aquesta dècada amb un repertori format per alguns dels primers temes, com el Ball de l’Àliga de la Patum, els balls de bastons de l’Arboç i Lo tio Pep, passant pel disc Amb canya! (2013) on destaquen els Cigalons de Canalda, Joan del riu i la Cançó de les balances. I el completen amb un recull de peces dels dos darrers discs Abans tot això eren camps (2015) i Delta (2018).

I com a traca final, rumba amb Todos los gatos son pardos. Noël Meya, fill d’una família de músics i rumberos del barri de Gràcia, és l’encarregat de donar vida a Gato Pérez, acompanyat d’un grup de grans músics amb una àmplia experiència dalt dels escenaris. Junts repassen les cançons més emblemàtiques i emotives de Gato Pérez per per commemorar la figura d’un músic que va renovar la rumba catalana i ens va deixar un grapat de melodies inoblidables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa