Tornaveu
Calella, punt de trobada per a escoles de cobla

Aquest proper diumenge, 15 de novembre, la Plaça de l’Ajuntament de Calella acull, a les 10:30 h, la Trobada de cobles d’escoles de música, en el marc de la celebració com a Capital de la Sardana. Els conjunts que hi prendran part són les cobles de les escoles de música Conrad Saló, de La Bisbal de l’Empordà; Palafolls, de Palafolls i Santa Maria de Blanes, de Blanes.

L’objectiu és promocionar i impulsar les cobles i els joves músics estudiants d’aquestes escoles de música que compten amb cobla pròpia. Així, tenen també l’oportunitat d’intercanviar experiències i inquietuds.

Igual que l’any passat, hi haurà dos monitors de la Confederació Sardanista de Catalunya que oferiran aprendre a ballar sardanes a tothom que s’acosti a la plaça i no en sàpiga. També hi haurà xocolata desfeta per a tothom, a càrrec de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella.

Aquest esdeveniment l’organitza Calella com a Capital de la Sardana 2016 en col·laboració amb l’Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya.

La cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló és un dels conjunts instrumentals de l’escola, que busquen “educar els nens i nenes musicalment des dels inicis per tal d’assolir una base sòlida que el permeti seguir endavant en la seva formació musical”.

La cobla Palafolls es va concebre el 2010 i al setembre del 2011 ja va debutar. La integren nens i nenes a partir d’11 anys i des del seu inici hi va haver molta canalla interessada en participar-hi.

La cobla Santa Maria de Blanes té com a principal objectiu la formació musical dels joves que formen part de la Banda i Cobla. S’intenta que assoleixin un bon nivell d’interpretació musical i s’hi remarca l’interès en la interpretació de música en grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa