Tornaveu
Bellver de Cerdanya tornarà a ser la capital de la música de muntanya

La proposta del Trama 2019 inclou 17 actuacions en diferents espais, que van des dels concerts més multitudinaris i els balls del festival, a la plaça Major de Bellver, fins a concerts més experimentals es fan a l’espai natural de la Fou de Bor i al Teatre del Centre Cívic ‘Escoles Velles’. Com a novetat, enguany s’obrirà el Cafè Trama, al pati de Ca les Monges, on grups i visitants disposaran d’un espai de trobada.

La inauguració del festival, dissabte 10 d’agost, a les 23 hores, tindrà un nom de luxe, la Companyia Elèctrica Dharma, que presentarà el seu disc Flamarada, recent estrenat. Al dia següent, estan convidats l’occità Pèire Boissière a la Fou de Bor, en plena natura (11h) i l’Escola Folk del Pirineu, que estrenarà l’escenari del Cafè Trama al pati de Ca les Monges (13h). Al mateix espai, a la tarda, el públic podrà gaudir de la música la cantant aranesa Alidé Sans i de la formació del noruec Karl Seglem. Els concerts de la nit aniran a càrrec d’Urbàlia Rurana (22h) i Aires del Montseny (23.30h), a la paça Major.

Dilluns, 12 d’agost, Jaume Arnella i Carles Belda tocaran a l’ermita romànica de Sant Serni de Coborriu, un altre dels espais emblemàtics del festival (11.30h). Els concerts de la tarda els protagonitzaran Muga (16.30h), al Cafè Trama, i Sourdure (19h), al Teatre del Centre Cívic. La jornada finalitzarà amb les actuacions de Joseba Tapia i l’Orquestrina Trama, a la plaça Major.

Concerts íntims a les ermites romàniques

El festival ofereix també l’oportunitat de gaudir de concerts en escenaris espectaculars, propis d’aquestes músiques: les ermites romàniques dels municipis veïns dins de la Cerdanya lleidatana. Així doncs, Riu de Cerdanya, Prats i Sansor, Prullans, Montellà i Martinet i Lles de Cerdanya, acolliran la proposta batejada amb el nom d’Entramat, que portarà del 5 al 9 d’agost a Daura Trio; UT Eduard Casals, Jordi Fàbregas i Paco Pi; Criatures; Marc i Quirze Egea, i Eduard Iniesta i Heura Gaya, acompanyats de músics de l’Escola Folk del Pirineu.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa