Tornaveu
Arnau Tordera i Magí Canyelles guanyan el 3è Premi Teresa Rebull

La tercera convocatòria dels Premis Teresa Rebull ja té guanyadora. Són el cantant i compositor del grup Obseses Arnau Todera i l’intèrpret de tenora i multiinstrumentista Magí Canyella, gràcies a la presentació del projecte Les cançons seran sempre nostres, què serà recompensat amb 5.000€, una estada de creació gratuïta, i la possibilitat de presentar el resultat final que se’n derivi durant la 21a Fira Mediterrània de Manresa, que enguany se celebrarà entre el 4 i 7 d’octubre.

La decisió del jurat ha estat anunciada aquest matí a la Casa Lluvià de Manresa, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la directora general de Cultura Popular Maria Àngels Blasco, la regidora de Cultura de Manresa Anna Crespo, el director artístic de la Fira Mediterrània de Manresc David Ibañez, així com els dos premiats. El fallo ha destacat la capacitat del projecte per reinterpretar el cançoner tradicional i acostar-lo a públics nous.

El projecte premiat

Les cançons seran sempre nostres desitja aportar una pàtina moderna a una mostra de les cançons recollides al llibre Explica’m una cançó – 20 cançons tradicionals catalanes (Rafael Dalmau Editor, 200), editat pel musicòleg Jaume Ayats. Els autors versionaran obres tan emblemàtiques com ara “La filadora”, “Rossinyol que vas a França” o “Els Segadors” a través d’un tractament innovador de les veus i l’ús de recursos electrònics. La seva voluntat, demostrar que és possible connectar la música d’arrel i la contemporània, fugint dels tòpics i les falses dicotomies sovint viscudes en l’àmbit musical. La trajectòria musical de Tordera al capdavant d’Obeses, experimentant amb un tractament modern de l’havanera o la sardana, ha evidenciat la voluntat d’unir aquests dos mons.

Els Premis Teresa Rebull, convocats anualment pel Departament de Cultura i la Fira Mediterrània de Manresa, amb la col·laboració de l’Espai Marfà, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Casa de la Música del Gironès. Creats l’any 2015, desitgen donar suport als projectes musicals que trobin en els elements de cultura popular i tradicional el seu eix creatiu. En les dues primeres edicions, van ser distingits amb aquest guardó els projectes Càntut i CarMenKa, presentats per Carles Sanjosé i Carles Belda, i Maika Maikovski respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa