Tornaveu
Alforja, seu del I Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

Per tal de fomentar la transmissió de la música de tabalers tradicional, l’organització ha convocat dues categories: infantil (11:00h) i adulta (16:30h). Ambdues constaran d’una primera fase, de caràcter eliminatori, on els concursants hauran de mostrar les habilitats interpretant el repertori en una actuació estàtica, i també en el context d’una cercavila. Els grups finalistes competiran en la fase final, que consistirà en la interpretació d’una segona actuació estàtica, que en cap cas podrà excedir els deu minuts.

El jurat tindrà present els mateixos criteris de puntuació en les dues categories: funcionalitat dels tocs executats, qualitat i correcta interpretació del repertori, que els instruments compleixin siguin tradicionals, posada en escena, vestimenta i estètica del grup o originalitat de l’actuació, entre altres. No es valorarà, en canvi, l’ús de recursos extramusicals, com ara el fum o la pirotècnia. Tots els tabalers que desitgin participar en el concurs poden presentar el full d’inscripció fins al 17 de novembre al correu electrònic [email protected].

Els grups que desitgin participar en la categoria infantil han de complir un requisit bàsic: almenys el 50% dels integrants no pot haver assolit els dotze anys. La formació, a més, només pot comptar amb la direcció o acompanyament de dos adults.

Més enllà de l’àmbit del correfoc, el I Concurs Nacional de Tabals Tradicionals desitja fomentar l’aprenentatge dels instruments de percussió tradicionals: timbals, però també caixes, tambors, bongos, timbales, etcètera. En aquest empeny, l’organització convida totes les Escoles de Música del país a participar-hi. La FDDC lliurarà un guardó a la formació que millor mostri el vessant tradicional dels instruments. Els alumnes de l’escola guardonada també seran recompensats amb material de percussió.

Podeu llegir les bases completes del I Concurs Nacional de Tabals Tradicionals – V Concurs de Timbals Tradicionals d’Alforja en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa