Tornaveu
36 hores de gralles, trons i picarols

Viure intensament una festa major sense ser-hi. Transmetre sentiments, emocions i cultura a través d’un document audiovisual que realment transporti l’espectador a la festa. Aquest és l’objectiu de Sitges, sentiments de festa. 36 hores de gralles, trons i picarols, un documental de 50 minuts produït per l’Agrupació de Balls Populars i dirigit per Víctor Bregante, Jordi Aumatell i Xavi Trilla, que s’ha estrenat aquest 26 d’abril.

Els seus creadors han volgut transmetre la Festa Major “d’una forma molt visual, molt plàstica” perquè l’espectador “es posi a peu de carrer i la visqui igual que la gent de Sitges”. Els sitgetans confessen que estan “tot l’any esperant la festa”. Per a la gravació, una dotzena de professionals es van posar al mig dels balls, els correfocs, les cercaviles i el públic.

Sitges, sentiments de festa. 36 hores de gralles, trons i picarols és un audiovisual que fuig de la narració per mostrar “el color i els sons de la festa des de dins”. La idea original sorgeix de l’Agrupació, que volia deixar constància de la passió amb què el municipi viu la seva festa gran, que comença a les 12 del migdia del 23 d’agost i acaba la nit del dia 24. “El que volíem era fer una pel·lícula que ensenyi què passa a Sitges durant aquesta festa, només visual”.

Precisament, els seus autors volen que el producte surti de Sitges, i que a tot arreu es pugui captar i fer córrer aquesta passió per la Festa Major. Per això tenen previst de projectar-lo a diferents poblacions de Catalunya. A més, el DVD del documental ja es pot comprar per 10 euros a la Llibreria ‘Malvasia de Llibres’, a la Copisteria ‘El Pati’, al Quiosc ‘Llapis’, al bar de l’Ateneu Popular de Sitges i a l’oficina de Turisme de la Plaça Eduard Maristany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa