Tornaveu
La cultura popular també aterra a Setmana del Llibre en Català

Des que es va crear a Barcelona l’any 1983, s’ha convertit en l’oferta més gran dels llibres en català, oferint contacte directe entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar-hi novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell.

Enguany, la cultura popular continua tenint un pes important gràcies a l’aposta de diverses editorials. És el cas, per exemple, d’edicions Salòria, que presentarà Jocs i cançons infantils d’abans i oferirà també una conversa amb l’autor el 17 de setembre a les 12.50h. Es tracta de l’últim llibre de Josep Espunyes, amb motiu de l’Any Literari Josep Espunyes al Pirineu.

També Albertí Editors arriba amb novetats: Dones sàvies. Herbolàries, llevadores, infermeres, metgesses… El llibre explica la història d’algunes dones que entre els segles XV i XX van desafiar les normes establertes per exercir la seva activitat, havent de superar les limitacions que la societat els imposava a causa del seu sexe. Veurem acusades de bruixaria, herbolàries, trementinaires, guaridores, remeieres, infermeres, llevadores, metgesses, doctores… dones sàvies que van dedicar la seva vida a ajudar els més febles i desvalguts.

A la Setmana també hi trobareu tres propostes de Sidillà: El llibre dels formatges; Geografia de l’oblit, Exploradors i aventurers silenciats per la història i Les noies de pagès. També arribarà de la mà d’El Cep i la Nansa el llibre Els passadors i la serpent ferotge. I una activitat complementària d’itinerari literari: ‘Recuperem per un dia l’ofici dels passadors a Sant Adrià de Besòs’, el 15 de setembre a les 18h. I Editorial Base presenta Pedres bruixes i gorgs embruixats de Catalunya.

Finalment, Brau edicions presentarà Els instruments de música tradicional, un estudi d’Anaís Falcó que ens apropa al concepte més ampli dels instruments, no només aquells que fan notes, o són construïts per un luthier, sinó a tots aquells que podem fer servir en la nostra vida per fer música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa