Tornaveu
Continua la persecució judicial contra el còmic ‘On és l’Estel·la?’

L’editorial Comanegra ha anunciat que els dos editors han estat citats a declarar davant d’un jutge. “Teníem esperances que el procés contra l’Estel·la i la llibertat de creació hagués acabat. Amb la patacada del Coronavirus pensàvem que el 2020 ja en tenia prou de fer la punyeta. Però aquí els tenim. El despropòsit continua… Els nostres editors, Joan Sala Torrent i Jordi Puig Ferrer, acaben de rebre, justament avui, una nova citació judicial per declarar en un cas d’injúries pel llibre ‘On és l’Estel·la?’ El 3 de novembre continua un judici que no hauria d’haver començat”. Des de l’editorial també han recordat “que no fem llibres per ofendre ningú. Que la sàtira és un bé comú i un símptoma de salut democràtica. Que la llibertat de creació i la circulació de publicacions com On és l’Estel·la? no poden ser perseguides”.

La persecució judicial va començar ja el 2019, quan diversos sindicats policials van dur als tribunals la publicació i van demanar la censura del llibre, considerant que era una ofensa per als cossos policials. Un jutjat de Mallorca es va declarar incompetent per jutjar el cas el gener del 2020 i va arxivar una de les causes obertes contra l’autor del còmic. Però ara l’ofensiva continua oberta contra els editors.

L’Estel·la se’n va de festa

El setembre de 2019, Toni Galmés i l’editorial Comanegra van publicar un nou llibre sobre les aventures de l’Estel·la. A On és l’Estel·la? Festes i tradicions catalanes, la protagonista s’amaga entre Carnestoltes, Sant Jordi, una trobada d’havaneres, cercaviles, festes majors… Com en el cas de primer volum, el llibre inclou bones dosis d’humor i sàtira i està farcit de moltes referències a l’actualitat sociocultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa