Tornaveu
Tres dies de ball i cultura popular brasilera a Barcelona

Torna la 3a edició del Festival Sereia, una festa que celebra la connexió entre la cultura popular brasilera i la ciutat de Barcelona. Durant tot el cap de setmana, coincidint amb la celebració del dia de Yemanjá (deessa de les aigües i la fertilitat) al Brasil i la festa de la Candelera a Catalunya, hi haurà concerts al Centre Artesà Tradicionarius (CAT) i a la sala Diobar, i també tallers, demostracions de ball i un àpat brasiler a altres espais. Enguany el festival posa l’accent en la integració de cultures, de diferents entitats i del col·lectiu LGTBIQA+, amb la participació de noms com Negadeza i Juliana Freire, qui presentarà un taller de ball des d’una perspectiva feminista i anticapitalista.

Concerts al Tradicionàrius

El CAT, dins de la seva 36a edició Festival Folk Internacional, serà un dels epicentres del festival, i acollirà els concerts de divendres i dissabte. Divendres a les 21h es podrà veure Baile das Nordestinas, un espectacle format per quatre dones: Leni Verissimo –originària de Caruaru (Brasil), el bressol del forro, ara resident a França– i les cantautores Jeca Mó, Karina Martins i Amanda M4L0KV. Estaran acompanyades de l’acordionista basca Mercedes Ayzpurua i de la compositora, productora i promotora cultural Jabu Morales (fundadora de Madame Baião, la banda femenina de forró tradicional dels diumenges a Barcelona). A continuació punxarà DJ Giridâo.

L’endemà, el CAT obrirà portes a les 20.30 h amb DJ âMy B, i després serà la presentació de la Banda Sereia, un col·lectiu multicultural integrat per deu dones músiques, de Llatinoamèrica i Europa, que interpreten clàssics de la música brasilera.

Negadeza, convidada d’excepció

Negadeza és cantant, compositora i percussionista i referent de la música tradicional i de les dones negres del Brasil. Ella serà l’encarregada de tancar el festival el diumenge a les 21.30 h a la sala Diobar de Barcelona. A més, també impartirà classes de balls populars dissabte 4.

Activitats paral·leles

A més dels concerts, el Festival oferirà també diversos tallers divendres a la tarda (de 16 a 19h) i dissabte tot el dia (d’11 a 18h), al Centre Cívic Can Felipa. Hi haurà classes de ball de forro i d’altres ritmes i danses tradicionals (la samba de gafieira, el tango, el côco i el zouk), a càrrec de Juliana Braga, Axel de Barros, Davide Bosco, Juliana Freire, Milena Monteiro i Isabelle Monti, i una activitat de gravats amb Edinha Galvâo. Diumenge la festa es traslladarà al Casal de Barri Pou de la Figuera (de 14 a 20 h), amb un àpat brasiler, una roda de samba, una demostració de brincadeiras i una batalla de DJs.

Més informació de les activitats i dels concerts en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa