Tornaveu
Tous celebra la 10a edició del Festival de Llegendes de Catalunya

En la recerca i recopilació de rondalles, alguns folkloristes van excloure’n aquells que tenien un contingut més transgressor. A ‘Peccatum’, dissabte 6 a La Casa del Teatre Nu, Catalana Florit i Toni Gomila interpretaran els contes més populars recollits per Mossèn Alcover. Històries sobre pecats, vicis, verdors i brutors que formen part de la cultura popular més amagada del nostre país.

Amb l’objectiu de consolidar-se com un festival d’abast nacional, es dedicaran diferents racons de Tous a difondre llegendes de tota la geografia catalana: Racó de Girona, el Racó de Barcelona, el Racó de Tarragona, el Racó de Lleida, el Racó dels Països Catalans, i el racó del mateix municipi anoienc.

L’Apagada del Misteri és el moment més esperat del Fesllecat. Com cada any, 6.000 espelmes il·luminaran un recorregut misteriós i fantàstic. Els espectadors avançaran pels carrers del nucli antic, contemplant quadres plàstics inspirats en llegendes fosques de Catalunya; al peu del Castell de Tous, final del recorregut, l’actriu Clara Segura interpretarà una última llegenda; finalment, totes les persones seran convidades a escriure les seves pors i angoixes en un paper i cremar-les a La Caldera de Tous. Les entrades per l’espectacle es poden adquirir en aquest enllaç.

Diumenge 7, els actors Meri Yanes i David Planas impartiran un taller de narració. Es desitja dotar les eines comunicatives a tothom per aprendre a explicar històries de manera atractiva, sabent dosificar els tempos de la història i generant interès en l’oient que escolta la llegenda o rondalla. En la mateixa franja horària, David Fernández i Lyona presentaran ‘La llegenda de Santa Jordina’ (Ara Llibres, 2019). La publicació del conte, reinterpretació de la llegenda de Sant Jordi, servirà com a excusa per a debatre sobre la motivació de canviar les mirades de les històries populars.

Més enllà de l’universar llegendari, el programa del Fesllecat 2019 també inclou actuacions musicals i coreogràfiques -Marcel Casellas Trio, Dones d’Aigua, Exili -, una fira artesanal, conferències i activitats entretingudes que posaran a prova la imaginació del públic, que hauran de saber escapar d’un laberint o participar en una scape room.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa