Tornaveu
Tot a punt pel VII Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

Durant la sessió inaugural, dijous 19 d’octubre a l’Auditori del Centre Obrer de la Sénia (C/ del Primer de Maig, 14), es podran conèixer experiències que treballen en unir aquestes dues disciplines artíques. La ponència inaugural (10:15h) anirà a càrrec del reputat ballarí Roberto Olivan, director del Festival Deltebre Dansa, que en la sessió de tarda també oferirà un taller de dansa gratuït. Altres experiències de relació entre la música i la dansa que també es podran conèixer són la del Festival Dansàneu (11:30h), grà la Cobla Mínima (12:00h), la companyia Xuriach (12:30h), i l’espectacle [email protected]@ (13:00h), fruit de la col·laboració entre l’Esbart Sant Martí de Barcelona i la Lira Ampostina.

L’endemà, 20 d’octubre, el recinte de la Fira d’Artesania de la fusta de la Sénia acollirà la presentació el llibre Els cants de les plantes. De música, bones herbes i cistelleria. La publicació, confeccionada pel Taller de Cant popular del Museu de la Pauma de Mas de Barberans, recull 88 cants dedicats a espècies de plantes autòctones. Escrits en versos heptasíl·labics, les lletres s’adapten a diversos gèneres de cançó popular.

La improvisació serà la gran protagonista del segon cap de setmana del Festival. Laura Guarch impartirà tres sessions del taller de creació ImproPlay – dissabte 26 a les 9:30h i a les 15:00h i diumenge 27 a les 17:00h)-, gràcies al qual els participants aprendran a compondre coreografies a través d’estructures simples i regles del joc. Complementant aquesta oferta formativa, la Trobada de grups de danses tradicionals, prevista dissabte 26 (17:00h) a la Plaça de Catalunya, comptarà amb la participació del Grup de Danses de la Jana, l’Esbart Dansaire Rapitenc, el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia i els Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia.

El programa del festival culminarà el 30 de novembre (19:00h) amb la presentació de l’espectacle de nova creació BanDaNSant. La Casa de la Cultura de la Sénia albergarà aquesta proposta impulsada per la ballarina, coreògrafa i performance Sònia Gómez, acompanyada musicalment per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

Podeu consultar tots els detalls del programa del VII Festival Músiques en Terres de Cruïlla en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa