Tornaveu
Tot a punt pel 34è Aplec Internacional a Elvas
Més de sis-cents catalans es desplaçaran a la ciutat portuguesa en la gran cita internacional de la cultura popular catalana. Com és habitual en la celebració dels Aplecs, la 34a edició comptarà amb una mostra transversal d’expressions festives: agrupacions musicals, balls de seguici, bastoners, bestiari festius, coral, diables, esbarts, falcons, gegants i capgrossos, sardanistes, trabucaires, i manifestacions tradicionals (pubillatge, jocs o gastronomia, a càrrec de la FECOLL).

Entre els grups participants, dues novetats a destacar: la Cobla de l’Aplec, una formació que es reunirà específicament per l’ocasió, i la participació -també per primera vegada- del Cor de Cambra de la Federació Catalana d’Entitats Corals. El gruix d’activitats se celebraran a la plaça de la República d’Elvas, ciutat declarada patrimoni de la humanitat. El Museu d’Arqueologia i Etnografia d’Elvas acollirà els debats “Pubillatge: el rara avis de la cultura popular” (divendres 26) i “Des de la fona fins a la morra, recorregut pels jocs tradicionals catalans” (dissabte 27), a càrrec del Pubillatge Nacional de Catalunya i la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals respectivament.

La recepció del 34è Aplec Internacional se celebrarà a la Vila Galé Elvas; la cloenda oficial, a la plaça de la República, comptarà amb la participació de tots els grups participants.

El programa també comptarà amb el concurs de grups de Portugal, a més de conferències i un parell d’exposicions: “Adifolk, internacionalitzant la cultura popular des de 1972”, que repassa la trajectòria de l’entitat, que enguany celebra els 50 anys de vida, i “Trajes de Catalunha”.

El 34è Aplec Internacional ha estat organitzat per Adifolk, la Càmara Municipal d’Elvas i la delegació de la Generalitat de Catalunya a Portugal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa