Tornaveu
Ordino, capital de la dansa i la cultura popular amb el nou festival Contradans

El festival, el projecte guanyador del primer pressupost participatiu d’Ordino, busca promoure la dansa des de les arrels fins a la contemporaneïtat. Per això, del 8 al 10 d’octubre, oferirà demostracions, tallers i espectacles al carrer i a l’Auditori de la mà de destacats grups de dansaires internacionals.

L’Esbart Valls del Nord inaugurarà el festival ballant Llamp de flors, a la plaça Major (18 hores). El mateix dia a la nit, l’Esbart de Rubí pujarà a l’escenari de l’Auditori amb Canigó, una adaptació en forma de ballet i poema musical de l’obra de Jacint Verdaguer, amb música de Manel Camp.

Dissabte i diumenge es podran veure les propostes del grup basc Kukai Dantza, que representarà dos espectacles: Hnuy illa i Gelajauziak; Factoria Mascaró, amb Indiano sons i els passos perduts, i el duet format per l’acordionista Carles Belda i el coreògraf Jordi Rubio, que ballaran Sols. A més, el programa comptarà també amb la participació del director i coreògraf Jon Maya Sein, que farà un taller de dansa diumenge al matí.

Les actuacions es complementaran amb una fira d’artesans de la forja, de tintoreres, fibres naturals, ceràmica, instruments tradicionals, bestiari festiu, etc., amb tallers sobre estampació botànica, de construcció del tamborí tradicional, entre d’altres, i una exposició de membranòfons.

Els espectacles de dansa es faran en dos espais diferents, l’Auditori Nacional i la plaça Major, seran gratuïts, però caldrà fer reserva prèvia. Les parades i tallers d’artesans estaran disposats al voltant de l’Era, el pati i els jardins de Casa Rossell i el carrer Major.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa