Tornaveu
Neix Etnoscòpic, el festival d’art contemporani sobre etnologia

Etnoscòpic neix amb la voluntat de ser un instrument per a examinar i auscultar la multiplicitat de realitats socials i culturals del món així com els processos de transformació globals que s’hi superposen i les modifiquen. Tot plegat, explica l’organització, “des del respecte per la disciplina de l’etnologia, tot i que sense renunciar a una voluntat especulativa i disruptiva, l’Etnoscòpic vol ser un revulsiu pel que fa a certes fílies per allò exòtic que sovint dificulten la comprensió genuïna d’altres cultures i formes d’entendre i habitar el món”.

És per això que els assistents al festival no trobaran un simple aparador de cultures i folklores del món, sinó “un artefacte, dinàmic i multiforme, per pensar i reconsiderar la nostra condició contemporània i el sentit de la cultura en la seva pluralitat global”. I què s’hi trobarà? Des de performances de dansa, cos i moviment amb les actuacions musicals i audiovisuals fins a les músiques d’arrel amb l’acció sonora; les reinterpretacions de la veu, la paraula i la memòria oral amb les composicions algorítmiques i l’experimentació digital. Un debat que posa en el punt de mira les distopies sonores, les cosmovisions, la tecnodiversitat, l’africanització i les visions etnoglobals.

Els artistes convidats són: Rosa Amorós, Sandra Monfort, Tabita Rezaire, Toni Jodar, Troya Modet, Irena Visa, Martín Kaulen, el DJ Christos Chondropoulos, Andrew Pekler, Antropoloops i Blacksea Nao Maña.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa