Tornaveu
Les músiques folk valenciana i del món es troben al maig al festival Etnomusic

El programa l’inaugura el dijous 5 de maig (20h) la cantant i instrumentista toledana Ana Alcaide, qui presentarà el seu nou projecte, Ritual. Sorgit de la trobada amb el cantant iranià Resa Shayesteh, proposa un viatge místic, un himne al poder de connexió a través de rituals quotidians i una invitació a bastir ponts entre cultures.

El dimecres 11 arribarà la música amb influències del Mediterrani i dels Balcans del grup valencià Besarabia i el seu segon àlbum, Animal Republic. L’orient mediterrani també estarà representat pel grup valencià Ataxía, que el 26 de maig oferiran un repertori basat en peces tradicionals de Grècia.

Un altre artista destacat és el músic senegalès Momi Maiga, virtuós de la kora, qui presentarà el 19 de maig el projecte Nio (ànima), al costat del percussionista català Aleix Tobias, el violoncel·lista Marçal Ayats i el violinista mexicà Carlos Monfort.

La secció Etnomúsic perifèric, que s’adreça especiament al públic jove, oferirà dues propostes: la cantatriu d’Utrera Maui (28 de maig) i N3rdistan, un grup franc-marroquí que mesclen el hip-hop, el rap, l’electro-rock i les melodies àrabs tradicionals (4 de juny).

El programa es completarà amb l’actuació dels Ministrils el Raval, que actuaran el 22 de maig al matí –en una nova proposta pensada per al públic familiar– per presentar un conte musical amb danses i cançons tradicionals del Mediterrani septentrional.

De juliol a setembre, el festival sortirà del museu per recórrer les localitats de Torres Torres (Camp de Morvedre), Bocairent (Vall d’Albaida) i Carcaixent (Ribera Alta), amb les actuacions de Besarabia i Momi Maiga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa